Kissanäyttely

Jokaisella terveellä rekisteröidyllä kissalla on mahdollisuus osallistua kissanäyttelyyn. Kissnäyttelyyn voivat osallistua sekä leikkaamattomat että leikatut rotukissat ja myös rekisteröidyt leikatut kotikissat.

Maailmassa on useita järjestelmiä, joihin on mahdollista rekisteröidä rotukissa. Suomen Kissaliitto ry on suomalaisten rotukissayhdistysten keskusliitto ja FIFe (Fédération Internationale Féline) -jäsen. FI* Kuriton kissala on rekisteröity FIFe:ssä 14.09.2011.

Kissanäyttelyissä jokainen kissarotu arvostellaan oman rotumääritelmän (standardin) mukaisesti.


Kuriilien Bobtailin rotumääritelmä FIFe (suomennos FI* Kuriton, julkaistu 25.7.2013)

Yleiskuvaus Koko keskikokoisesta suureen, hyvin lihaksikas kissa. Kompakti vahvarakenteinen vartalo, lyhyt pompom -muotoinen häntä.
Pää Muoto Reilun kokoinen, puolisuunnikkaan muotoinen (muistuttaa päärynän muotoa), pyöristynyt. Leveä poskiluiden kohdalla. Hieman pyöristynyt profiili.
Leuka Hyvin kehittynyt voimakas leuka.
Nenä Laskeutuu loivasti otsasta nenän kärkeen, keskipitkä suora nenä ilman selkeää sisäänpainaumaa (stoppia).
Korvat Muoto Keskikokoiset, leveät tyvestä, hieman eteenpäin suunnatut. Pyöristyneet kärjet ja avoimet tyvestä. Vain KBL: ilvestupsut ja pitkät karvat korvissa ovat sallittuja.
Sijainti Kauas toisistaan ja keskikorkealle sijoittuneet. Korvien väli on yhtä suuri kuin yhden korvan leveys tyvestä.
Silmät Muoto Pyoristetty muoto. Sijoittuneet kauas toisistaan ja hieman vinosti.
Väri Kaikki värit keltaisesta vihreään. Täysin valkoisilla kissoilla ja kissoilla, joilla on valkoista voi olla siniset tai odd -tyyppiset silmät (eriväriset: toinen sininen ja toinen joko vihreä, keltainen tai ruskea)
Vartalo Rakenne Kompakti, lihaksikas, vahvaluustoinen. Selkä hieman kaarella olkapäistä lantion saakka, lantion kohdalla on korkeampi.
Jalat Keskipitkät, vahvat. Takajalat etujalkoja korkeammat.
Tassut Pyöreät.
Häntä Muodostuu yhdestä tai useammasta kulmasta tai kaarista tai niiden yhdistelmästä. Voi olla liikkumaton tai taipuisa. Kaarien suunnalla ei ole väliä. Nähtävissä oleva hännän pituus (ilman turkkia) 3-8 cm. Hännän pituuden ja muodon täytyy olla harmoniassa kissan ulkomuodon kanssa.                       
Turkki Rakenne Tuuhea, melko hienolaatuinen (silkkisen pehmeä).
KBS Lyhyt, hyvin kehittynyt päällysturkki, vahvat päällyskarvat ja kohtalaisesti aluskarvaa.
KBL Turkki on keskipitkä, hieman kehittynyt päällysturkki, vahvat päällyskarvat, aluskarvaa on jonkin verran. Paidanrintamus, röyhelömäinen kauluri sekä takajaloissa pussihousut ovat toivottavia täydessä turkissa olevalla kissalla.
Väri Kaikki värit ovat hyväksyttyjä paitsi naamiovärit, suklaa, kaneli, beige (fawn), lilaa ja niiden variaatiot valkoisella. Kaiken kokoiset valkoiset laikut turkissa ovat sallittuja: valkoinen laukki, valkoinen medaljonki, valkoista rinnassa, valkoista mahassa, valkoista tassuissa jne.
Viat sirorakenteinen kissa; Japanin Bobtail tyyppinen; selkäkaari on erittäin voimakas ja ei ole harmoniassa kissan ulkomuodon kanssa
Häntä hännän pituus 8-12 cm tai vähemmän kuin 3 cm; häntä, jossa on vain yksi nikama; delayed bobtail -tyyppinen häntä
Diskaavat viat epämuodostumia selkärangassa
häntäluun puuttuminen; lyhyt suora häntä ilman kulmia ja kaaria;  yli 12 cm pitkä häntä                               
Pisteet 100
Pää pää, korvat, silmät 20
Vartalo vartalo ja jalat 30
Turkki struktuuri ja väri 15
Häntä 30
Kunto 5
Advertisement