Mikä ihmeen töpöhäntä?

Kuriilien Bobtail – ei mikään tavallinen kissa

Pikaisella ensivilkaisulla Kuriilien Bobtail voi vaikuttaa aivan tavalliselta kissalta – mutta ei hetkinen, mitä ihmettä? Häntä kuin jäniksellä ja tassutkin ovat kuin muutamaa kengännumeroa liian isot. Tarkemmassa syynissä eroja alkaa löytymään niin ulkonäöstä kuin luonteestakin, joten Kuriilien Bobtailia voidaan hyvällä syyllä kuvailla sanoilla ”ei mikään tavallinen kissa”.

Tarkasteltaessa Kuriilien Bobtailin luonnetta, voidaan se todeta erittäin seuralliseksi kissaksi. Olitpa sitten laittamassa ruokaa tai pesemässä pyykkiä, niin ei aikaakaan kun lähettyville on jo ilmestynyt utelias kaveri, joka varmasti mielellään auttaisi kotitöissä kaikkensa, jos vain pystyisi. Myös tietokoneen näppäimistöllä kirjoittaminen on todistettu onnistuvan, vaikkei kymmensormijärjestelmä näille ehkä vielä aivan tuttu olekaan.

Kuriilien Bobtailit ovat luonteeltaan myös varsin leikkisiä ja ne ovat mainioita kehittelemään itselleen viihdykettä vaikka pahvilaatikosta. Tämän lisäksi kaikenlainen paikkojen ja uusien asioiden tutkiminen on bobbareiden bravuurialaa.
Kuriilien Bobtailit tulevat toistensa kanssa uskomattoman hyvin toimeen. Vaikka alussa vierastusta olisikin, niin enintään jo muutaman päivän päästä bobbarit leikkivät keskenään kuin olisivat aina tunteneet toisensa. Lisäksi lajitoverista huolehtiminen on bobbarille kuin kunniatehtävä, ja näin ollen ne todellakin noudattavat ohjenuoraa ”kaveria ei jätetä”.

Ulkonäössä ensimmäisenä kiinnittää tietysti huomiota bobbarin töpöhäntä, joka on lähes ainutlaatuista kissojen saralla. Jokaisen Kuriilien Bobtailin häntä on aivan kuten ihmisellä sormenjäljet, eli toista samanlaista ei löydy yhdeltäkään muulta kissalta.

Lihaksikkuus on myös yksi Kuriilien Bobtailin valtteja, joten kissa on mainiota kuntosaliseuraa. Suhteessa eniten lihasta on pakkautunut takajalkoihin, joten maestromaisten korkeushyppyjen esittäminenkin luonnistuu tältä rodulta vaivatta.

Advertisement