Takapihan macho

Marski, viralliselta nimeltään Marmelad Island Julapp, on meidän ensimmäinen Kuriilien Bobtail, jolla on myös varsinainen kunniatehtävä: hän on kissalamme siitosuros. Marski ei tietenkään ole tietoinen tästä tehtävästä, mutta hoitaa hommansa kun tarve vaatii. Kuriilien Bobtail siitosurokset ovat harvassa Suomessa.

Marski uudessa kodissa syksyllä 2010

Marski uudessa kodissa syksyllä 2010

Pojalla on punainen puolipitkä turkki (Kurilean Bobtail longhair) ja hienot meripihkan väriset silmät. Urokseksi se on hyvän kokoinen ja rotuominaisuuksiltaan saa tuomareilta aina kehuja. Marskille on kertynyt näyttelykilometrejä viime aikoina ja tavoitteena valmistua kesällä 2013 Supreme Championiksi (kissanäyttelyssä myönnettävä titteli). Herra on tietämätön koko asiasta ja varmasti tuntee itsensä enemmän onnellisena kun saa loikoilla isännän tuolissa päivät pitkät oman haaremin naisten ympäröimänä.

Ensimmäinen talvi on takana, maaliskuu 2011

Ensimmäinen talvi on takana, maaliskuu 2011

Luonteeltaan herra on hyvin seesteinen, oman arvonsa tunteva yksilö ja oman isäntäväen manipuloinnin mestari. Se on juuri niitä kissoja, joka kuvittelee, että kaikki maailmassa on häntä varten. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa työhuoneen tuoli, joka on riittävän laadukas nukkumapaikaksi. Myös sohvalla pitää olla jatkuvassa varauksessa oma paikka, jota omat kissanaiset saavat lähestyä vain silloin kun hän haluaa…

Yhtä asiaa Marski ei vaihtaisi ikimaailmassa mihinkään – oman pihan vahtimista, nimittäin. Kaikki ohikulkevat nelijalkaiset, niin naapurin kissat kuin vahingossa karanneet koiraotuksetkin, saavat osakseen armotonta vastarintaa, jos Marski sattuu pihakierrokselle isäntäväen saattamana. Marskin takapihalla kasvaa erityisen rakas oksa, johon hierotaan kaikki mahdolliset hajuviestit ulkopuolisille. Kesäpäivät Marski viettää usein omassa kissatarhassaan loikoilleen, mistä avautuu näkymää läheiselle puistolle. Tarkkailijana hän pysyy hyvin ajan tasalla takapihalla tapahtuvista asioista isäntäväen ollessa töissä.

Marski on kuuden ihanan pikku bobbarin isä, tosin vastuunkannon ja huolenpidon pentueesta hänen onnistui delegoida taittavasti silloiselle emolle ja isäntäväelle.

Tällä hetkellä isäntäväki suunnittelee (Marskilta salassa, tietenkin) kesähäitä, mahdollisesti jopa tuplahäitä, joten herra keräilee voimiaan talven jäljiltä ja nauttii kevätauringosta täysin rinnoin.

Sunny Cat

Sunny Cat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s